image
Sursa foto: jurnal.md

Lilian Carp nu renunță la ultimatum: Am primit asigurări că la Curtea Constituțională vor fi schimbări în viitorul apropiat

Deputatul blocului ACUM, Lilian Carp, afirmă că a primit asigurări că, în curând, la Curtea Constituțională vor avea loc schimbări. Legislatorul și-a exprimat speranța că președintele Curții, Vladimir Țurcan, își va da demisia.

Lilian Carp a fost întrebat astăzi de jurnaliști despre anunțul de săptămâna trecută atunci când a declarat că renunță la mandatul de deputat dacă nu vor avea loc schimbări la Curtea Constituționa

„Vorba din „O scrisoare pierdută” a lui Caragiale: „puțintică răbdare”. Așteptăm ca anumite acțiuni să se întreprindă, după cum s-a promis. Decizia mea este luată. Am asigurări că se vor schimba anumite lucruri în viitorul apropiat. S-a vorbit că se vor întreprinde toate acțiunile pentru a depolitiza Curtea Constituțională”, a declarat Lilian Carp.

Precizăm că, săptămâna trecută, deputatul a cerut sau demisia lui Țurcan sau retragerea de la Curte a judecătorilor care au avut afiliere politică.

Amintim că judecătoarea Domnica Manole a solicitat anularea hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale, după ce judecătoarea Liuba Șova a declarat public că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, prin care i se cerea să-l voteze pe Țurcan. Ulterior, potrivit unor surse, Liuba Șova a refuzat să semneze cererea Domnică Manole, precizând că dânsa nu are „ce contesta la felul în care a fost votat Țurcan”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: