image
Sursa foto: platformada.md

Primarul de Oradea, dispus să ofere Chișinăului o aplicație pentru sesizarea problemelor din oraș

Conducerea primăriei Oradea este dispusă să transfere gratuit primăriei Chișinău o aplicație care permite cetățenilor să trimită către primărie, poliției locale și operatorilor de servicii de utilități publice, direct de pe dispozitivul mobil, sesizări legate de probleme și incidente din cartierele orașului.

Aplicația va fi transmisă în cazul în care liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, va ajunge la șefia Chișinăului, scrie Cotidianul.md.

Într-o notificare trimisă de primarul de Oradea, Ilie Bolojan, către candidatul la funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase, se arată că primăria Oradea a identificat soluții pentru a fi conectată permanent la nevoile și problemele urbei, a accesat finanțări europene și credite bancare și a derulat investiții de anvergură în infrastructura de utilități publice. Astfel, a fost dezvoltată și aplicația „Oradea City Report”.

Aplicația permite cetățenilor să trimită către primărie, poliția locală și operatorii de servicii de utilități publice, direct de pe dispozitivul mobil sesizări legate de probleme și incidente din cartierele orașului.

Primarul de Oradea dă asigurări că aplicația s-a dovedit a fi una de succes, devenind un instrument deosebit de util atât pentru autoritatea locală, cât și pentru cetățean, în vederea creșterii calității serviciilor publice.

În context, Ilie Bolojan anunță că instituția pe care o conduce este gată să transfere gratuit aplicația informatică și asistență în aplicarea ei pentru locuitorii din Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: