image
Sursa foto: as.com

Real Madrid, investiție uriașă, profit pe măsură. Câți bani va aduce noul Bernabeu galacticilor

Noul Santiago Bernabeu va reprezenta pentru Real Madrid o importantă sursă de venituri. Arena madrilenilor va beneficia de magazine, un nou muzeu și diverse facilități de ultimă generație.

Pentru realizarea unui proiect care să se ridice la standardele brand-ului și totodată, maximizarea profitului, Real Madrid a semnat un contract de consultanță cu Legends, o multinațională cu birouri în 5 continente, lider în piață pe linia sportivă. Legends are deja în portofoliu cluburi din Spania precum Barcelona și Atletico Madrid, din Anglia - Tottenham și Manchester City, dar și proiecte din SUA, precum Yankee Stadium și AT&T Stadium, notează Marca.

Potrivit business plan-ului galacticilor, aceștia vor obține venituri cu 150 de milioane de euro mai mari anual, luând în considerare investițiile în stadion, față de cele 173 încasate în ultimul an.

Lucrările la noul stadion Santiago Bernabeu vor costa peste 400 de milioane de euro, lucrări care vor începe în 2019 și vor avea un termen de 43 de luni, informează AS.

Oficialitățile din capitala Spaniei au publicat planul definitiv pentru modernizarea stadionului. Noua arenă va avea acoperiș retractabil, care se va deschide în 12 minute, iar întreaga zonă urbană din apropierea stadionului va fi complet refăcută.

Stadionul va avea o înălțime de 60 de metri și va fi cel mai mare din Europa, alături de cel mai costisitor stadion al Rusiei, construit pentru Cupa Mondială din 2018, la Sankt Petersburg.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: