image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase acuză complot în cazul Gaudeamus: După ce am convenit cu Grozavu să găsim o soluție, au trimis buldozerul

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, afirmă că a convenit astăzi cu viceprimarul Nistor Grozavu să se întâlnească mâine dimineața la Primărie, pentru a găsi o soluție în cazul clădirii fostului cinematograf Gaudeamus.

Întâmplător sau nu, dar puțin mai târziu după discuția cu funcționarul, au început lucrările de demolare a edificiului.

În acest moment, mai mulți cetățeni au răspuns apelului lansat de Andrei Năstase și s-au alăturat primarului ales al capitalei pentru a stopa lucrările de demolare.

„Am vorbit cu Grozavu care mi-a promis că ne întâlnim mâine dimineața la ora 9.00. Iată ce se întâmplă după ce am vorbit. Este un complot al mafiei imobiliare împreună cu autoritățile, cu consilierii”, a declarat Andrei Năstase de la fața locului.

„Aș fi dat o dispoziție de suspendare a lucrărilor. Dar nu pot, pentru că nu mi-a fost validat mandatul”, a adăugat Andrei Năstase.

Primarul nou ales al capitalei a intervenit și a stopat lucrările de demolare.

„Ceban și Dodon sunt la curent cu ce se întâmplă aici. Ei știu foarte bine că e ilegal”, a adăugat edilul capitalei.

Anterior, Direcția relații publice a Primăriei Chișinău a publicat un comunicat de presă prin care anunța că „lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat” conform unei autorizaţiei de desfiinţare din 22 martie 2018.

„Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal”, se spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: