image
Sursa foto: mediafax.ro

Mai multe furtuni puternice fac ravagii în SUA: Opt morţi şi zeci de răniţi

Furtunile puternice care s-au produs duminică în sudul Statelor Unite au provocat inundaţii în urma cărora au murit cel puţin opt persoane, iar zeci de oameni au fost răniţi. O mare parte dintr-un oraş din Texas a fost distrus, trei copii aflându-se printre morţi.

Doi copii au fost ucişi pe un drum lăturalnic în estul Texasului, când un pin a căzut pe maşina în urma unei furtuni cu trăsnete. Copiii, în vârstă de 8 şi 3 ani, au murit pe loc, în timp ce ambii părinţi, aflaţi pe scaunul din faţă, au scăpat doar cu câteva răni, a spus el.

Peste 90 de mii de de locuinţe au rămas fără electricitate în Texas, Mississippi, Louisiana, Arkansas şi Georgia începând cu amiaza zilei de duminică, scrie mediafax.ro.

Cel puţin o persoană a decedat şi alte 20 au fost rănite după ce o tornadă suspectată a lovit situl istoric Caddo Mounds din estul Texasului, în timpul unui eveniment cultural american din Alto. Potrivit informațiilor victima era o femeie care a murit din cauza rănilor grave.

În comitatul Houston, biroul şerifului a anunţat că o persoană a fost găsită moartă în Weches, la 6 km sud-vest de Caddo Mound.

O tornadă a distrus o mare parte din partea sudică a oraşului Franklin, Texas, răsturnând casele mobile şi provocând pagube altor locuinţe.

Serviciul meteorologic a anunţat că informaţiile preliminare au arătat o tornadă EF-3 cu vânturi de 225,3 km / h.

Aceasta a distrus 55 de case, o biserică, patru afaceri, un duplex şi o parte din clădirea autorităţilor locale de locuinţe, au spus autorităţile. Două persoane au fost spitalizate pentru leziuni care nu au fost considerate a le pune viaţa în pericol, în timp ce altele au fost tratate la faţa locului, a spus Yezak. Unii oameni au trebuit să fie evacuaţi din locuinţele deteriorate.

Ploile puternice şi furtunile s-au întins şi în Mississippi în noaptea de sâmbătă, când furtunile s-au mutat spre est.

Mai multe case şi întreprinderi au fost distruse după ce o tornadă ar fi lovit oraşul Shelby, din Ohio, duminică la ora 4:00 după-amiază.

Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Richland a raportat că aproximativ zece locuinţe au fost afectate şi cel puţin şase persoane au fost transportate la un spital pentru a fi tratate pentru răniri provocate de furtuni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: