image
Sursa foto: foto simbol

60 de tone de deșeuri electronice au fost colectate în anul 2019 la punctele din Chișinău

Peste 60 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate în acest an la punctele instalate în cadrul proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat” și a campaniei lansate de „Hai Moldova”. Deșeurile au fost exportate în România, la o fabrică de reciclare.

Aurelia Bahnaru, managerul proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, a declarat pentru IPN că acum în oraș sunt 120 de puncte de colectare, amplasate în instituții publice, private și academice. Este vorba de tomberoane pentru deșeuri de mici dimensiuni, așa ca baterii, telefoane, laptopuri sau toastare.

De asemenea, au fost instalate și opt tomberoane pentru deșeurile electronice de mari dimensiuni, așa ca televizoare sau chiar mașini de spălat. Șapte sunt pe teritoriul unor stații PECO, iar încă unul – la sediul unei companii care vinde echipamente electronice și le repară pe cele uzate.

Proiectul se realizează cu suportul Programului de Granturi Mici al GEF, implementat de PNUD și are un buget de 45 de mii de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: