image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Lucrăm pentru a edifica cea mai bună garnitură pentru următoarele legislative, pe liste și pe circumscripții

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate sunt antrenate acum în crearea celei mai bune garnituri pentru următoarele alegeri parlamentare. ”Vom merge cu liste comune”, a declarat președintele Platformei DA Andrei Năstase la un post privat de televiziune, fără a deschide parantezele. Ce s-a mai discutat în cadrul emisiuni TV, vedeți în cele ce urmează.

Andrei Năstase a făcut bilanţul vizitei sale în Statele Unite ale Americii, unde s-a întâlnit cu oficiali din structuri din stat și din cadrul mai multor organizații. Printre aceştia - asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Wess Mitchell.

„În timp ce eram în Statele Unite ale Americii și mă vedeam cu poate cel mai important funcționar de acolo pentru estul Europei, pentru că acolo sunt împărțite sarcinile așa cum bine știți, la Chișinău ați văzut ce s-a produs, întâlnirea lui Plahotniuc, a lui Dodon, a lui Filip și altora cu Erdogan. Ei, eu cred că oamenii noștri sunt capabili să vadă diferențele, să înțeleagă că acești indivizi care au pus stăpânire pe Republica Moldova nu mai sunt frecventabili. Acești indivizi au ajuns să meargă unul la Moscova, altul să meargă la Ankara și apoi să își aducă noii parteneri aici. Noi am mers în Statele Unite. Am avut o discuție foarte bună cu mai mulți oameni de acolo, inclusiv de la mai multe institute importante din Statele Unite”, a menţionat liderul DA.

Andrei Năstase afirmă că la Washington a înţeles un lucru foarte important: „Administrația Trump reprezentată azi de secretarul de stat Pompeo și în cazul nostru de Mitchell cunoaște foarte bine realitățile de aici, au luat act de toate derapajele care se produc aici, i-am informat și cu privire la persecuțiile la care sunt supuși membrii Platformei Demnitate și Adevăr, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate, cei din societatea civilă, jurnaliștii”.

În altă ordine de idei, președintele Platformei Demnitate și Adevăr a fost rugat să spună când vor fi anunțați candidații comuni ai Platformei DA și ai Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile parlamentare din 2019.

„Noi lucrăm în momentul de față, vrem să edificăm cea mai bună garnitură pentru următoarele legislative, atât pe liste, cât și pe circumscripții. Am spus și ne ținem de acest legământ al nostru că vom merge cu liste comune, cu candidați comuni desemnați de cele două partide și societatea civilă, așa că puțină răbdare. Noi avem o opoziție unită în momentul de față la edificarea sau consolidarea căreia lucrăm. Legat de liste, puțină răbdare și veți vedea că avem și candidați foarte bine și pe circumscripții, și pe liste”, a adăugat preşedintele Platformei DA

Cine e de acord cu principiile Platformei DA şi ale PAS, va fi susținut de această entitate, a precizat Andrei Năstase.

„Suntem preocupați de o colaborare strânsă și de consolidarea acestei alternative politice pe care ne-am angajat în fața oamenilor să o edificăm. După ce vom lansa, putem să revenim la acest subiect. Până atunci însă nu ne preocupă alte partide decât în măsura în care acestea procedează legal, democratic și nu reprezintă altceva decât adevărate forțe politice. Eu nu pot să mă angajez, nu pot să-mi asum candidații altor partide, nu am niciun fel de garanție, cum n-am avut garanția de la comuniștii care au plecat către PD. Nu acceptăm niciun fel de independenți pe care să-i sprijinim. Cine își asumă dezideratele, obiectivele, principiile Platformei DA, PAS și acestui se va numi bloc, alianță sau, puțină răbdare, acela va fi susținut de această entitate. Cine nu – nu”, a spus Andrei Năstase.

Cetățenii trebuie să înțeleagă că există o mare șansă de schimbare odată cu parlamentarele, adaugă Năstase.

„Noi avem o șansă uriașă, dar ceea ce avem de făcut este să depășim propria noastră fiică și unii dintre noi lașitatea pentru că dacă vom continua așa vor avea de suferit generațiile viitoare, vor avea de suferit copiii noștri. Fiecare cetățean în parte va trebuie să înțeleagă - depinde în mare parte și de votul său”, a menţionat liderul Platformei DA.

Afirmațiile făcute de către Andrei Năstase nu au fost comentate, deocamdată, de către cei vizați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: