image
Sursa foto: a-tv.md

Soluția lui Dodon după demiterea Guvernului Sandu: „Dacă Blocul ACUM nu merge la dialog, voi propune un premier apolitic”

Președintele Igor Dodon a declarat că, în urma unui eventual dialog eșuat cu Blocul ACUM, va propune un candidat la funcția de premier „apolitic” care să vină cu un „Guvern de tehnocrați”.

„Voi accepta imediat o candidatură la funcția de premier propusă de ACUM și PSRM, alta decât premierul demis. Dacă cei din Blocul ACUM nu vor merge la dialog, voi propune un candidat la funcția de premier apolitic care va veni cu un Guvern tehnocrat”, a declarat Dodon cu puțin timp în urmă.

Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că a provocat intenționat căderea Guvernului.

„Țara are nevoie mai mult ca oricând de o alianță stabilă. Nu e prima dată când cineva calcă în picioare un acord politic. Asistăm la autodizolvare planificată a Guvernului. Maia Sandu a provocat intenționat căderea Cabinetului de miniștri și criza din coaliția de guvernare, pentru a sustrage atenția publică de la politicile sociale eronate din ultima perioadă. Asumarea de răspundere nu a vizat alegerea democratică a unui procuror general”, a declarat Dodon

Șeful statului a chemat la discuții fracțiunile parlamentare: mâine la ora 10:00 - PSRM, la 11:00 - Blocul ACUM, la 12:00 - PD, 13:00 - Partidul Șor

Dodon a mai precizat că socialiștii nu vor face coaliție cu PD.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi. Moțiunea de cenzură asupra activității Executivului a trecut cu voturile deputaților PSRM și PD - în total 63 de voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: