image
Sursa foto: uefa.com

Azi şi mâine aflăm finalistele Ligii Campionilor: Real, aproape de o performanţă unică în ultimii 20 de ani

Real Madrid şi Liverpool sunt echipele care pornesc cu prima şansă la calificarea în finala Ligii Campionilor, în urma rezultatelor înregistrate în prima manşă a semifinalelor, împotriva lui Bayern Munchen (2-1), respectiv AS Roma (5-2).

Prima echipă în trei finale la rând din ultimii 20 de ani?

În această seară, aflăm dacă echipa lui Zinedine Zidane va ajunge pentru a treia oară consecutiv în ultimul act, o performanţă pe care nu a mai reuşit-o nicio altă echipă în ultimii 20 de ani. Între 1996 şi 1998, Juventus a jucat de trei ori cu trofeul pe masă, impunându-se doar în prima dintre aceste finale, la Roma, împotriva lui Ajax Amsterdam, în urma loviturilor de departajare.

În condiţiile în care Real a ratat atât titlul în La Liga, cât şi Cupa Spaniei, ambele ajunse la marea rivală FC Barcelona, cucerirea trofeului UCL ar însemna salvarea sezonului pentru madrileni. Însă Zidane dă asigurări că viitorul său pe Santiago Bernabeu nu depinde de un nou succes în această competiţie.

"Vreau să rămân la acest club, e independent de câştigarea Ligii Campionilor. Dar ceea ce contează pentru mine este ce facem acum şi cum vom juca împotriva lui Bayern. Despre restul nu pot specula", a declarat antrenorul campioanei Europei, care începe returul de pe teren propriu cu avantajul victoriei de la Munchen, scor 2-1.

Tehnicianul francez nu îi va avea la dispoziţie pe Isco şi Dani Carvajal, ambii accidentaţi, însă din lot va face parte Nacho, care a lipsit în ultima perioadă, din cauza unei accidentări.

Bavarezii se tem de arbitraj

Deşi învinşi acasă, campionii Germaniei speră să întoarcă rezultatul la Madrid, unde anul trecut, într-o situaţie identică, au trimis meciul în prelungiri. În 2017, Real a mers mai departe în condiţii controversate, bavarezii acuzând dur arbitrajul. Jupp Heynckes speră ca istoria să nu se repete.

"Sper că arbitrul este obiectiv şi că jucătorii vor fi cei care vor decide calificarea. Va fi dificil pentru noi, dar la fel va fi şi pentru ei. Nu contează de câte ori am pierdut contra lor, pentru că nu eu eram antrenorul lui Bayern", a spus Heynckes, care nu e impresionat de cele şase succese la rând ale spaniolilor în duelurile directe.

Şi veteranul de pe banca lui Bayern are probleme de lot. Jerome Boateng şi Arjen Robben s-au accidentat în tur, completând o listă a indisponibililor pe care se mai află Manuel Neuer şi Arturo Vidal.

Roma aşteaptă o nouă răsturnare spectaculoasă

Liverpool a condus cu 5-0 pe Anfield, dar Roma a marcat de două ori în ultimele 10 minute şi păstrează suspansul în această dublă. Miercuri, pe Stadio Olimpico, formaţia pregătită de Eusebio Di Francesco încearcă să repete prestaţia din returul cu FC Barcelona, din sferturile de finală.

Învinşi pe Camp Nou cu 4-1, giallorossii s-au impus entuziasmant pe teren propriu cu 3-0. Un rezultat care e suficient şi în manşa a doua contra "cormoranilor". Italienii au anunţat încă de săptămâna trecută că visează la o nouă seară magică în faţa propriilor fani.

Echipa lui Jurgen Klopp are, însă, o forţă ofensivă remarcabilă. Liverpool are un singur meci în care nu a marcat în actuala ediţie a UCL (0-0 cu FC Porto, pe teren propriu), iar forma tandemului Mohamed Salah-Roberto Firmino oferă motive de optimism în tabăra engleză şi de îngrijorare în cea a adversarilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: