image
Sursa foto: poliția.md

Operațiunea „Antidrog”: 14 persoane, reținute în urma celor 145 de percheziții; Au fost ridicate arme și 7 kg de droguri

Forțele de ordine au organizat și desfășurat ieri și astăzi operațiunea de amploare ,,Antidrog” pe întreg teritoriul țării. În urma celor 145 de percheziții au fost reținute 14 persoane suspectate de comiterea infracțiunii de păstrare și comercializare a drogurilor, iar 48 de persoane sunt suspectate de trafic ilicit de droguri.

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, Serviciul Vamal, precum și polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție teritoriale în comun cu oficiile Procuraturilor la care se atribuie conform competenței, au organizat și desfășurat ieri și astăzi operațiunea de amploare ,,Antidrog” pe întreg teritoriul țării.

politia.mdpolitia.md

În rezultatul celor 145 de percheziții în 26 de raioane ale țării, polițiștii au depistat și confiscat: peste 7 kg de marijuană, 50 gr de heroină, 10 gr de metadonă uscată, 100 gr paie de mac, 210 gr droguri etnobotanice, 500 ml metadonă lichidă, 10 ml opium acetilat, 3805 plante de cânepă, 10 pastile psihotrope (Clonazepam, Zolomax) pecum și 35 de dispozitive destinate consumului de droguri.

politia.mdpolitia.md

Totodată, în rezultatul măsurilor speciale de investigație, ofițerii de investigație au ridicat trei arme de foc fără acte de proveniență și 21 de cartușe de luptă, deținute ilegal.

politia.mdpolitia.md

În același timp, au fost reținute 14 persoane suspectate de comiterea infracțiunii de păstrare și comercializare a drogurilor, iar în privința altor 48 de persoane există o bănuială rezonabilă cu privire la săvârșirea traficului ilicit de droguri, având calitatea de bănuit.

De asemenea, a fost reținută o persoană aflată în urmărire generală pentru comiterea infracțiunii de ameninţare sau violenţă săvârşită asupra unei persoane.

politia.mdpolitia.md

Menționăm că în contextul operațiunii speciale ,,MAC-2019” desfășurată în perioada iunie – august, ofițerii de investigație au inițiat 220 de cauze penale și 345 de cauze contravenționale privind traficul ilicit de droguri, etnobotanice sau a analogilor acestora, fiind depistate și nimicite prin distrugere peste 143.000 de plante de cânepă și 4.100 de plante de mac. De asemenea au fost ridicate și retrase din circuitul ilicit peste 27 de kg de marijuană.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: