image
Sursa foto: Profimedia

Energocom și MGRES au coordonat graficul de furnizare a energiei electrice pentru luna august

Energocom informează că a coordonat cu MGRES graficul de furnizare a energiei electrice pentru luna august 2023. Prețul de achiziție a energiei electrice produsă de MGRES rămâne neschimbat, 66 USD/MWh, având în vedere că achiziția se va face în baza contractului existent, valabil până în septembrie 2023 inclusiv.

„Conform prognozei de consum a energiei electrice pentru luna august, prezentată de furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, volumul total prognozat al necesarului de consum în august, pentru malul drept, constituie aproximativ 353 mii MWh, dintre care aproximativ 13 mii MWh vor fi asigurați de centralele electrice de termoficare urbane (CET) și producătorii de energie din surse regenerabile (SER), iar aproximativ 311 mii MWh vor fi achiziționați de la MGRES”, precizează Energocom.

Restul necesarului de energie, pentru luna august, urmează a fi acoperit de achiziția de pe OPCOM, potrivit responsabililor.

Amintim că, la sfârșitul lunii martie, Energocom a semnat un contract pe șase luni cu MGRES pentru livrarea energiei electrice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: