image
Sursa foto: privesc.eu

Octavian Țâcu: Andrei Năstase va reveni în cursa electorală pentru Primăria Chișinău

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, va candida pentru funcția de primar al Chișinăului, în alegerile locale. Cel puțin așa a declarat deputatul Blocului ACUM, Octavian Țâcu, la un post privat de televiziune.

„Este o chestiune pe care Andrei Năstase şi-a asumat-o plenar. Au fost anumite discuţii în Bloc referitor la poziţionările pe care le va avea fracţiunea PAS sau PAS-ul în general, dar este un consens general că Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de primar. Şi eu cred că este o datorie pe care o are faţă de alegători. Şi din discuţiile particulare şi din cele dintre două fracţiuni care au fost la acest subiect. A fost clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a declarat Octavian Țâcu.

Andrei Năstase a fost întrebat și mai înainte de către jurnalişti dacă va candida sau nu pentru funcția de primar al Chișinăului. Copreşedintele blocului ACUM a răspuns că o decizie finală urmează să fie luată.

Amintim că Andrei Năstase a câștigat alegerile locale de anul trecut din Chișinău, învingându-l în turul doi pe contracandidatul său socialist, Ion Ceban. Cu toate acestea, scrutinul a fost invalidat după ce, rând pe rând, instanțele de judecată au hotărât că Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Decizia de invalidare a provocat critici dure în rândul partenerilor externi, iar Uniunea Europeană a suspendat asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: