image
Sursa foto: privesc.eu

Politicieni din România, îngrijorați de situația din RM: „Incredibil; Facebook-ul a ajuns inamic public”

Politicienii din România se arată îngrijorați de situația actuală din Republica Moldova, unde nu au fost validate alegerile din trei iunie, din Chișinău. Aceștia spun că sunt alături de primarul ales Andrei Năstase și sunt gata să îi ofere tot sprijinul dacă va fi investit în funcție.

„Mă bucur să fiu alături de învingătorul din Chișinău și eu îi prevăd o o carieră politică fulminantă. Știu că nu i-a fost ușor, știu că e greu să reziști la presiunile la care a fost supus dumnealui dar sunt convins că Andrei Năstase va marca o cotitură fundamentală în politica din Republica Moldova. Este extrem de important să dăm tot sprijinul nostru celui care a fost ales, să ne implicăm fundamental pentru a reuși să recreăm un context favorabil pentru ca cei care au plecat să revină în țările lor”, a declarat senatorul român Viorel Badea.

Și deputatul român Florin Claudiu Roman susține că a rămas surprins de decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru de a nu valida mandatul primarului ales Andrei Năstase

„Primarii nu au fost astăzi aici pentru că e și un semn de protest față de ceea ce se întâmplă cu un judecător. M-a uimit când am citit motivarea de sentință că Facebook-ul a ajuns inamic public în Republica Moldova. Incredibil. Dacă nu putem comunica, dacă nu putem să ne exprimăm liber ce să mai spunem că vrem să fim o țară democratică. Mie mi-ar fi rușine în locul acestei doamne”, a menţionat deputatul PNL, Claudiu Roman.

Iar această decizie poate influența relațiile cu partenerii externi.

„O țară în care o voință populară este încălcată de o persoană, nu mai poate fi un partener credibil. Și asta vă afectează pe fiecare dintre dumneavoastră. Acordurile comerciale și de liber schimb pe care Republica Moldova le are cu lumea civilizată în acest moment sunt cam așa. Nimeni nu stă de vorbă cu tine când vede că voința populară este nesocotită”, a adăugat deputatul PNL.

Senatorul român, Viorel Badea și deputatul român Florin Claudiu Roman au participat alături de primarul ales, Andrei Năstase, la conferința organizată la Chișinău de IDIS Viitorul, UNDP Moldova, Fundația Națională a Tinerilor Manageri din România și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, unde au discutat despre ecosistemul urban și instrumentele de dezvoltare inteligentă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: