image
Sursa foto: Getty Images

Descătuşarea lui Neymar: Cel mai scump fotbalist din istorie, în lacrimi după primul gol în Rusia

Neymar a marcat primul său gol la Cupa Mondială din Rusia şi a consfinţit victoria dramatică a Braziliei în faţa naţionalei din Costa Rica, scor 2-0, apoi a izbucnit în lacrimi.

A fost o adevărată descătuşare pentru atacantul de 26 de ani, care s-a refăcut cu puţin scurt înainte de startul turneului final din Rusia şi a fost criticat dur pentru prestaţia din remiza cu Elveţia (1-1), când s-a remarcat doar prin freza ironizată de fanii din întreaga lume.

Starul lui Paris St. Germain a marcat în minutul 96 şi 48 de secunde, după o pasă primită de la Douglas Costa, şi a risipit definitiv emoţiile sud-americanilor, care deschiseseră scorul cu doar câteva minute înainte, prin Philippe Coutinho.

Este golul înscris cel mai târziu în istoria Cupei Mondiale, în timpul regulamentar, precedentul record datând din 1982, când francezul Maxime Bossis a înscris în minutul 96 şi 3 secunde al partidei cu Kuweit (4-1).

Totodată, prin reuşita contra costaricanilor, Neymar a devenit al treilea cel mai bun marcator al naţionalei Braziliei. Cel mai scump fotbalist din istorie a ajuns la 56 de goluri şi l-a depăşit astfel pe Romario (55). În faţa sa mai sunt doar Pele (77) şi Ronaldo (62).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: