image
Sursa foto: liga campionilor, liverpool, barcelona

Liverpool a făcut instrucție cu City, Barcelona a învins clar Roma

Barcelona și Liverpool au fost învingătoarele serii în ultimele două meciuri tur din sferturile de finală ale UEFA Champions League.

Catalanii au câștigat cu 4-1 disputa cu AS Roma de pe Camp Nou într-un meci în care italienii au marcat de două ori în proprie poartă. Primul gol înscris de un jucător al Barcelonei a venit abia după o oră de joc, când Pique l-a învins pe Alisson. Capitolinii au redus apoi din diferență prin Dzeko, rezultatul final fiind stabilit de Luis Suarez, în minutul 87. Echipa lui Valverde e favorită la calificare, însă Roma nu a arătat ca o victimă sigură pe Camp Nou și în anumite momente i-a pus probleme serioase Barcelonei. Șansele ca trupa lui Di Francesco să întoarcă rezultatul în returul de pe Olimpico sunt totuși mici.

În celălalt meci al serii, Liverpool nu i-a dat nicio șansă lui Manchester City. Deși disputa părea una echilibrată înainte de start, cormoranii s-au impus la scor de neprezentare în fața echipei lui Guardiola. Toate cele 3 goluri ale gazdelor au fost marcate într-un interval de 20 de minute. Salah a deschis scorul în minutul 12, Oxlade-Chamberlain a făcut 2-0 cu o torpilă de la 25 de metri, iar Mane stabilit scorul final încă din minutul 31. City a dominat steril repriza secundă, fără să pună mari probleme la poarta lui Karius și echipa lui Guardiola are nevoie de o minune în returul de pe Etihad.

Marți seară, în primele două meciuri din turul sferturilor de finală, Real Madrid și Bayern au reușit victorii în deplasare. Madrilenii au învins la Torino cu 3-0 în timp ce nemții s-au impus pe Ramon Sanchez Pizjuan cu 2-1.

Rezultatele din turul sferturilor de finală:

Barcelona - AS Roma 4-1 (De Rossi aut. 38, Manolas aut. '55, Pique 59, Luis Suarez '87 / Dzeko '80)

Liverpool - Manchester City 3-0 (Salah '12, Oxlade-Chamberlain '21, Mane '31)

Juventus - Real Madrid 0-3 (Cristiano Ronaldo '3, '64, Marcelo '72)

Sevilla - Bayern 1-2 (Sarabia '31 / Jesus Navas aut. '37, Thiago Alcantara '68)

Meciurile retur sunt programate săptămâna viitoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: