image
Sursa foto: captură video / Jurnal TV

Voluntarii de la „Diaconia” îi îndeamnă pe cetățeni să ofere produse alementare celor nevoiași // VIDEO

De sărbători, împarte din puținul pe care-l ai! Este îndemnul voluntarilor Misiunii „Diaconia”, care vor merge în Sâmbăta Floriilor în mai multe magazine din Chișinău și îi vor îndemna pe cumpărători să ofere produse alimentare celor săraci. Campania „Masa bucuriei” este la a XV-a ediție.

„Astăzi are loc lansarea campaniei, pentru că parte din procesul de dezvoltare este formarea grupului de voluntari, care în Sâmbăta Floriilor se vor implica. Pe parcursul timpului, campania „Masa bucuriei” a servit baza apariției unui mecanism de gestionare a produselor alimentare și apariția băncii de alimente ca și mecanism de funcționare permanentă.În dependență de numărul de voluntari și implicare, vom avea credem în jur de 50 de magazine în orașul Chișinău”, menționează Igor Belei, director al Misiunii „Diaconia”.

Este important să-i ajutăm pe cei mai defavorizați, susține ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.

„Uniunea Europeană este solidară și oferă sprijin continuu persoanelor vulnerabile din Republica Moldova.Produsele colectate vor fi distribuite în cantinele sociale pentru pregătirea prânzurilor calde sau ca pachete alimentare pentru persoanele din grupuri sociale vulnerabile”, a declarat ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

Pe 27 aprilie, voluntarii vor fi la APROAPE 50 de magazine în orașul Chișinău, unde vor îndemna oamenii să-i ajute și pe alții cu produse alimentare.

Lansarea Campaniei „Masa bucuriei” s-a desfășurat la Universitatea de Stat, a cărei administrație i-a motivat pe mulți tineri să devină voluntari.

Anul trecut, voluntarii Misiunii ”Diaconia” au reușit să adune aproape 40 de tone de produse alimentare. Campania s-a desfășurat în 120 de magazine din 21 de localități, iar produsele au fost colectate de către 700 de voluntari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: