image
Sursa foto: Getty Images

Planul lui Michel Platini de a afla identitatea denunţătorului său

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a depus o plângere la tribunal pentru a determina dezvăluirea indentităţii oficialului din cadrul FIFA care a făcut denunţul împotriva sa şi l-a împiedicat să candideze la alegerile forului internaţional din 2016, relatează Le Monde.

Platini este convins că cineva din FIFA a filtrat informaţii care au dus la încheierea carierei sale şi a depus o plângere penală pentru ''denunţ calomnios''.

Favorit la succesiunea lui Sepp Blatter în fruntea FIFA, Platini a fost nevoit să renunţe la cursa electorală din cauza acestor acuzaţii şi apoi a primit o suspendare, redusă de diferite instanţe, la 4 ani din fotbal. În fapt, Platini a fost acuzat că a primit o plată de 1,8 milioane euro de la FIFA în 2011, la 9 ani după ce îşi oferise serviciile de consilier lui Blatter şi forului internaţional (1999-2002). Justiţia elveţiană şi instanţele disciplinare din cadrul FIFA au suspectat că suma de bani a fost o răsplată din partea lui Blatter pentru susţinerea arătată de Platini la alegerile din 2011, când elveţianul l-a avut contracandidat pe Mohamad Bin Hammam din Qatar.

Fostul internaţional francez consideră că oficiali FIFA au oferit informaţii despre această plată pentru a-l scoate din cursa la preşedinţia forului internaţional. Trei personaje sunt suspectate de Platini: însuşi Sepp Blatter, consilierul său juridic Marco Villiger şi preşedintele comisiei electorale Domenico Scala.

Avocaţii lui Platini consideră că a fost vorba de o acţiune concentrată a celor trei, pentru ca clientul lor să nu devină preşedintele FIFA. În biografia sa, Blatter susţine că Marco Villiger ar fi sesizat justiţia elveţiană, după ce a avut o întâlnire cu un procuror într-o parcare din Zurich. La puţin timp, procurorii au confiscat un registru din sediul FIFA, pe 25 septembrie 2015, în care se găseau informaţii din abundenţă despre acea plată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: