image
Sursa foto: mediafax.ro

Coaliţia antiteroristă coordonată de SUA a bombardat o moschee dintr-o zonă controlată de Stat Islamic în nord-estul Siriei

Coaliţia antiteroristă internaţională coordonată de SUA a bombardat o moschee în nord-estul Siriei, unde se crede că se afla un post de comandă al reţelei teroriste Stat Islamic, informează postul Haberler pe pagina electronică.

În urma bombardamentului aerian "a fost distrus un centru de comandă şi control al ISIS (Stat Islamic) într-o moschee" din oraşul Safafiyah din nord-estul Siriei, a anunţat coaliţia internaţională.

Reţeaua teroristă Stat Islamic "foloseşte în mod necorespunzător clădiri protejate, cum ar fi spitale şi moschei, astfel că din această cauză acestea îşi pierd statutul protejat", se mai afirmă în comunicatul coaliţiei, relatează Mediafax.ro.

Bombardamentul "a eliminat o altă capacitate operaţională periculoasă a ISIS", au adăugat oficiali militari din cadrul coaliţiei.

În ultimele luni, coaliţia a bombardat mai multe moschei în nordul Siriei în zone controlate de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: