image
Sursa foto: businessinsider.com

Criza din Hong Kong: Trump anunţă că Beijingul mobilizează trupe la frontiera cu provincia autonomă chineză // VIDEO

Administraţia de la Beijing a mobilizat trupe în apropierea frontierei cu Hong Kong, a anunţat marţi seară preşedintele SUA, Donald Trump, în contextul demonstraţiilor prodemocraţie din provincia autonomă chineză, scrie Mediafax.

"Serviciile noastre ne-au informat că Administraţia Chinei transferă trupe la frontiera cu Hong Kong. Toată lumea trebuie să fie calmă şi în siguranţă", a transmis Donald Trump marţi seară prin Twitter.

Anterior, Donald Trump afirmase: "Mulţi mă învinovăţesc pe mine şi Statele Unite pentru problemele din Hong Kong. Nu îmi dau seama de ce".

Administraţia Xi Jinping a sugerat că ar putea lansa o intervenţie militară în Hong Kong, pentru oprirea demonstraţiilor. Recent, Donald Trump a catalogat protestele din Hong Kong «revolte violente», sugerând că autorităţile din China ar avea dreptul de a gestiona cum vor situaţia.

Protestele prodemocraţie din Hong Kong durează de peste două luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Protestele din Hong Kong prezintă "indicii privind terorism", a acuzat luni Administraţia de la Beijing, intensificând criticile la adresa manifestaţiilor prodemocraţie.

"Demonstraţiile radicale din Hong Kong au devenit frecvent extrem de periculoase, înregistrându-se atacuri la adresa poliţiei, lucru care constituie o infracţiune gravă şi conţine indicii privind terorism", a declarat Yang Guang, purtătorul de cuvânt al Departamentului chinez pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao.

Săptămâna trecută, Yang Guang i-a avertizat pe organizatorii protestelor in Hong Kong "să nu se joace cu focul".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: