image
Sursa foto: observator.tv

Astăzi va avea loc un manifest pașnic în fața Ambasadei României față de tragedia de la Caracal

Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie”‎ organizează astăzi la ora 11:00 în fața Ambasadei României din Chișinău, un manifest de solidarizare față de tragedia din România, Caracal în care o minoră de 15 ani a fost ucisă după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie.

România este zguduită de un nou caz de crimă față de femei/fete! Incompetența autorităților a scos oamenii din România în stradă, după ce un bărbat a omorît două fete. Să ne solidarizăm cu un manifets pașnic în fața Ambasadei RO, duminică 28 iulie, ora 11:00, fiecare poate avea un mesaj pe pancartă, să aducă flori/lumânări, să comemorăm toate femeile/copiii/fetele care sunt omorâte iar din păcate de cele mai multe ori lucrurile nu se mișcă întru securitatea lor și a fiecăruia din noi”, au scris organizatorii pe pagina oficială de facebook.

Amintim că o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa suspectului (un bărbat de 57 de ani, pe nume Gheorghe Dincă) vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei, Se pare că Aexandra Măceşanu, fata de 15 ani care a fost răpită în Olt şi ucisă de un criminal în serie, reuşise să sune la 112 şi să dea detalii despre locul în care se afla, însă oamenii legii nu au intervenit în timp.

Totodată, aseară câțiva mii de români au ieșit la un protest început în Piaţa Victoriei și organizat de patru asociaţii civice, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”. Aici și-au strigat nemulțumirea față de autorități și au ținut un moment de reculegere în memoria curajoasei Alexandra Măceșanu, victima bâlbei autorităților și a neputinței statului. Acțiuni de solidaritate au fost și în orașe de provincie precum Iași sau Cluj.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: