Breaking News

image
Sursa foto: news.ro

Trei polițiști au fost atacați de manifestanți în timpul demonstrației "vestelor galbene" de la Paris

Trei motociclişti din cadrul poliţiei au fost atacaţi sâmbătă, pe Champs-Elysees, de manifestanţi, care au aruncat în ei cu pavele şi trotinete, în timpul demonstraţiei "vestelor galbene" de la Paris, potrivit înregistrărilor video obţinute de AFP de la prefectura poliţiei, relatează presa română.

Scena, care a durat circa un minut, s-a produs la intersecţia dintre strada George al V-lea şi Champs-Elysees, la sfârşitul zilei, într-un moment în care forţele de ordine evacuau bulevardul.

Poliţiştii au fost atacaţi de circa 20 de persoane în momentul în care încercau să se urce pe motociclete. Manifestanţii au aruncat în ei cu două trotinete, pavele şi ghivece de flori.

La rândul lor poliţiştii au făcut uz de o grenadă lacrimogenă şi de bastoanele din dotare, lovindu-i cu picioarele pe unii agresori. Unul dintre poliţişti şi scos chiar pistolul şi l-a îndreptat spre un manifestant, dar apoi l-a reintrodus rapid în toc.

Motocicliştii, membri ai Companiei de securizare şi intervenţie (CSI), au reuşit să plece pe două motociclete, în timp ce a treia a rămas la pământ, însă a fost recuperată ceva mai târziu de alţi poliţişti.

Potrivit prefecturii poliţiei, un motociclist "care a fost chemat pentru o mişcare de masă, a fost atacat şi aruncat la pământ cu motocicleta sa. El a reuşit să scape. Motocicleta a fost avariată, dar nu abandonată". Prefectura a anunţat că nu au avut loc reţineri în legătură cu acest incident.

"Forţele noastre de ordine au fost luate în mod odios drept ţintă de indivizi faţă de care au reacţionat cu sânge rece şi profesionalism", a scris într-o postare pe Twitter secretarul de stat Laurent Nunez.

"Un poliţist scoate efectiv arma pentru a-şi proteja colegii, dar nu face uz de ea, îşi protejează colegii pentru a-i face pe atacatori să dea înapoi. Acest poliţist va trebui să facă un raport, acestea sunt regulile", a explicat în cursul serii Laurent Nunez pe BFM-TV.

"În faţa poliţiştilor avem oameni care nu respectă nicio regulă, care sunt acolo pentru a ucide. Dar poliţistul, el va trebui fără îndoială să se justifice pentru această utilizare a armei, care va fi analizată. Dar mi se pare că îşi scoate arma pentru a-şi proteja colegii", a repetat el.

Ministrul de interne Christophe Castaner a reacţionat şi el, considerând că poliţiştii au avut "o atitudine exemplară în faţa unor atacuri incalificabile".

Sindicatul Unsa-Police a denunţat la rândul său "o tentativă de linşaj pe Champs-Elysees"

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: