image
Sursa foto: tribuna.md

Moțpan: În RM nu a existat niciodată un pericol pentru integritatea fizică a lui Plahotniuc

În Republica Moldova nu a existat niciodată un pericol pentru integritatea fizică a fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan.

Șeful Comisiei securitate afirmă că informațiile cu privire la mercenarii din așa-numitul detașament Wagner, care ar fi pus la cale răpirea lui Plahotnuc, au fost imposibil de verificat.

„Nu exclud că face parte dintr-o strategie de dezinformare gândită de de Plahotniuc, pe care o calific o tentativă nereușită de a inventa circumstanțe inexistente pentru a beneficia de prevederile legislației internaționale, invocând pretinsul pericol pentru viața sa drept motiv pentru respingerea cererii de extrădare

„Domnului Plahotniuc îi place să-și creeze imaginea de victimă, să-i facă pe cei din jur că e supus unei forme de persecuții politice, nu o tragere la răspundere pentru activitatea sa criminală. În mitul pe care și-l construiește ar fi vorba de o luptă geopolitică, o consipirație rusească ca în filmele de spionaj. A mai făcut asta inventând omorul la comandă. De fapt, în RM a existat niciodată un pericol la adresa integrității sale fizice”, a adăugat Moțpan.

Acesta a menționat că, după ce a făcut anunțul că Plahotniuc are dublă identitate în Republica Moldova, au urmat atacuri asupra imaginii sale.

Precizăm că Victor Novak este cea de-a doua identitate a lui Vladimir Plahotniuc în Republica Moldova. Informația a fost dezvăluită în exclusivitate la Jurnal TV, în cadrul talk-show-ului „Secretele Puterii”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: