image
Sursa foto: sic.md

Andrei Năstase, despre promulgarea amnistiei fiscale: „La bază se află o înțelegere criminală mai veche cu mafia rusească”

La baza amnistierii fiscale, votată de deputații controlați de oligarhul Vladimir Plahotniuc și promulgată de aliatul său tacit, Igor Dodon, se află o înțelegere mai veche cu mafia rusească de a transforma Republica Moldova într-o zonă gri a Europei, într-o adevărată spălătorie a mafiei internaționale. Este declarația făcută de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Aflat într-o vizită fulger la Strasbourg, aflu că, în pofida criticilor dure venite din partea UE, SUA, FMI, Banca Mondială, Consiliul Europei, în ciuda unei opoziții afişate de propriul lui partid și chiar a propriei curcăneli de acum cateva zile, prișdintili Dodon a și promulgat legea amnistierii fiscale și penale a hoților de miliarde, votată urgent, pe ascuns de o majoritate de marionete de-ale lui Plahotniuc, la 26 iulie. Nimic nou, de la instalarea sa în fotoliul prezidențial. Igor Dodon e atât de previzibil că nici măcar propriii lui votanți nu se mai miră, suportând cu stoicism statutul președintelui de vasal, de ostatic practic, care suferă şi de sindromul Stockholm”, scrie liderul DA, pe pagina sa de facebook.

„Dar dincolo de toate astea, legea declarării voluntare, votată la comanda lui Plahotniuc de majoritatea sa parlamentară și promulgată de președintele său, are la bază o înțelegere criminală mai veche cu mafia rusească de a transforma Republica Moldova într-o zonă gri a Europei, într-o adevărată spălătorie a mafiei internaționale. Se conturează tot mai puternic profilul Moldovei de nod important în rețelele internaționale ale crimei organizate, în ce privește traficul de droguri și ființe umane, contrabanda, prostituția, substanțele interzise etc”, mai afirmă Andrei Năstase.

Și asta în timp ce se produce sărăcirea şi depopularea într-un ritm accelarat a țării și consolidarea modelului politic autoritar, spune liderul opoziției.

„Indiferent de legămintele și înțelegerile mafiote ale lui Plahotniuc şi Dodon, indiferent de angajamentele lor externe, această lege va fi abrogată, iar toți beneficiarii ei vor da socoteală în fața unei legi drepte și a justiției independente, imediat ce forțele politice sănătoase ale societății vor prelua puterea şi o vor pune în slujba țării și a oamenilor. Pe 26 august eu voi fi în Piața Marii Adunări Naționale. Vino și tu! Distribuie și invită și pe alții!”, a îndemnat, la final, Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: