image
Sursa foto: AFP

Masacru la o sinagogă din Pittsburgh: 11 persoane au murit; Ce ar fi strigat atacatorul

Cel puțin 11 persoane au fost ucise şi altele rănite într-un atac armat la o sinagogă în Pittsburgh. Atacatorul a fost reţinut ulterior de poliţie, News.ro. Surse din poliţie au declarat că atacatorul a intrat în clădire şi a strigat: „Toţi evreii trebuie să moară”.

Suspectul, un bărbat alb identificat sub numele de Robert Bowers, 46 de ani, s-a predat autorităţilor. Echipa SWAT a stat de vorbă cu suspectul, iar el s-a târât, fiind rănit. Nu este clar cât de grave sunt rănile sale.

De asemenea, patru poliţişti au fost împuşcaţi, însă starea lor nu este cunoscută la acest moment.

Când au ajuns ofiţerii, atacatorul a tras în ei în repetate rânduri, forţând poliţiştii să îşi folosească maşinile ca scut.

Atacul a avut loc în timpul slujbei săptămânale de Sabat la sinagoga evreiască Tree of Life iar clădirea era plină. Poliţia a informat că a primit mai multe apeluri de la persoanele prinse înăuntru.

Poliţia din New York a informat că trimite poliţişti pentru a asigura paza la mai multe sinagogi şi locaţii evreieşti din oraş.

Departamentul pentru Siguranţa Publică din Pittsburgh a anunţat că are loc un atac armat la intersecţia Wilkins – Shady, unde este situată sinagoga.

Imaginile televiziunilor de la locaţie arată mai multe echipaje de poliţie prezente la sinagogă, care se descrie ca fiind o biserică tradiţională, progresistă şi adeptă a egalitarismului.

Poliţia a informat KDKA-TV că există „mai multe victime” şi a făcut apel către locuitorii din zonă să rămână în case şi să îşi ţină uşile închise.

KDKA-TV a informat că sinagoga era plină pentru slujba de sâmbătă iar atacatorul a tras în poliţiştii care au ajuns la faţa locului.

Președintele Donald Trump a dat un mesaj pe Twitter în care anunță că urmărește desfășurarea evenimentelor. Vicepreşedintele Mike Pence a precizat pe Twitter că şi el urmăreşte situaţia. „Mă rog pentru cei decedaţi, răniţi, toate familiile afectate şi curajoasele echipaje de intervenţie. Dumnezeu să îi binecuvânteze”, a afirmat el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: