image
Sursa foto: 123rf.com

De ce femeile depistează minciuna mai repede decât bărbații

Numeroase studii arată că femeile sunt înzestrate cu o intuiție puternică pe care o folosesc în mod special în relațiile interumane. Ele pot detecta mai ușor intențiile celor din jur, minciuna și trădarea, și pot citi printre rânduri când alții pierd esențialul. Iată cum explică știința de ce femeile depistează minciuna cu ușurință.

Studiile din ultimii ani dedicate comunicării umane au subliniat că semnalele nonverbale, precum gesturile, mimica, expresiile feței, zâmbetul sau poziția corpului, au o pondere de peste 70% în relația dintre oameni, în timp ce cuvintele contează în proporție de 10%. Iar intuiția noastră feminină ne ajută să le descifrăm cu mai multă acuratețe decât ar face-o bărbații.

Femeile depistează minciuna mai repede, pentru că sunt mult mai atente la detalii, pentru că le place să își observe interlocutorii și mai ales pentru că văd adesea dincolo de aparențe. Ele simt când o persoană este relaxată, echilibrată și sinceră și simt, bineînțeles, dacă este încordată, tensionată și înclinată să spună minciuni.

Femeile speculează amănuntele

Femeile au o privire periferică mai largă decât bărbații, fapt care este atestat științific. Iar acest lucru, împreună cu intuiția lor proverbială, le ajută să înregistreze rapid amănunte pe care ceilalți nici nu le observă. Profită de această abilitate și concentrează-te asupra amănuntelor care fac diferența fie că este vorba de o relație profesională, de un proiect nou sau de o legătură sentimentală.

O femeie „citește printre rânduri” rapid

Nu de puține ori se întâmplă să îți dai seama de adevărata intenție a unei persoane după ce sesizezi un cuvânt sau o expresie nepotrivită. Oamenii se dau de gol, iar minciuna are picioare scurte.

Intuiția te poate ajuta să citești printre rânduri, să depistezi greșelile în funcție de cuvintele, gesturile sau mimica pe care o au interlocutorii tăi. O expresie sau un cuvânt care nu se potrivește cu ideile pe care le exprimă este un semnal de alarmă și ajută femeile să realizeze că persoana respectivă are alte intenții în realitate.

Femeile depistează minciuna unui bărbat cel mai ușor

Când un bărbat încetează să mai vorbească prea mult despre el, înseamnă că spune niște minciuni și femeile știu din instinct acest lucru. De obicei, bărbații vorbesc mult despre ei, despre ce vor și ce fac ei. În momentul în care încep să vorbească la persoana a treia, ca și cum s-ar distanța de minciunile pe care le spun, acest lucru este un semnal de alarmă.

sursa: libertateapentrufemei.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: