image
Sursa foto: Hindustan Times

Pilotul indian capturat e posibil să fi ajutat la evitarea unui război între India şi Pakistan, două puteri nuclare

Abhinandan Vardhaman, pilotul indian de MIG-21 Bison capturat de Pakistan, este posibil să fi ajutat la evitarea unui război între cele două puteri nucleare, scrie Mediafax.

După ce avionul lui a fost lovit, Vardhaman s-a catapultat. La sol a fost întâmpinat de o mulţime de localnici, pe care i-a întrebat unde se află, potrivit publicaţiei Stars and Stripes. Când a realizat că este în teritoriul inamic, pilotul a început să meargă înapoi, cu pistolul scos, pentru a ţine mulţimea supărată la distanţă. A tras câteva focuri în aer, iar apoi s-a aruncat într-un iaz. Acolo, Vardhaman a mâncat şi distrus hărţile şi alte documente pentru ca acestea să nu ajungă pe mâna inamicilor.

Ulterior, în timpul interogatoriului, Vardhaman a refuzat să ofere detalii despre misiunea lui şi a lăudat modul în care a fost tratat de armata pakistaneză, detensionând situaţia. Islamabadul a fost acuzat în acest caz de încălcarea Tratatului de la Geneva, după ce pilotul apăruse în unele imagini legat la ochi şi cu sânge pe faţă.

Vardhaman a fost eliberat şi transferat vineri în India de către autorităţile pakistaneze, a informat postul Euronews.

Conflictul dintre cele două puteri nucleare are potenţialul de a declanşa un război nuclear. Potrivit unui articol realizat de publicaţia The Weather Channel, iarna nucleară generată de atacuri nucleare între India şi Pakistan ar avea potenţialul să ucidă 2 miliarde de oameni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: