image
Sursa foto: moldova.mid.ru

Ambasadorul Rusiei, amenințări la adresa conducerii R. Moldova; Ce reacție a avut la limitarea numărului diplomaților ruși

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, ar fi avut o reacție amenințătoare după ce a fost informat despre decizia autorităților Republicii Moldova de a limita numărul diplomați ruși acreditați în țara noastră.

Potrivit surselor demne de încredere ale Jurnal TV, Vasnețov a amenințat indirect conducerea țării, spunându-le că „cei care au luat asemenea decizii trebuie să înțeleagă ce urmări vor fi pentru ei”.

Precizăm că în această dimineață ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat că numărul diplomaților Ambasadei Rusiei la Chișinău va fi redus și că reprezentanții Ambasadei au fost deja informați.

Se întâmplă după ce acum două zile Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova. Potrivit investigației Jurnal TV, două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR), controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat chiar în centrul orașului. „Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.

A doua zi după publicarea investigației, ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, a fost chemat la Ministerul de Externe pentru explicații.

Noutăţile partenerilor

comentarii: