image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Autorii mai multor alerte cu bombă din capitală au fost reținuți // VIDEO

Persoanele care ar fi alertat poliția despre o bombă care s-ar afla în incinta unui cazinou din sectorul Botanica au fost depistate.

Este vorba de doi bărbați cu vârstele de 43 și 53 de ani, locuitori ai capitalei.

Tot ei ar fi anunțat poliția și în cazul de la restaurantul din sectorul Ciocana al capitalei.

Polițiștii au stabilit că individul în vârstă de 53 ani, era organizatorul alertelor cu bombă. Acesta cu ajutorul unui dispozitiv înregistra vocea, iar al doilea suspect efectua apelurile la serviciul 112.

Ulterior, în urma efectuării perchezițiilor autorizate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat mai multe cartele SIM, telefon mobil și dispozitivul pe care era înregistrată vocea.

Fiind audiați aceștea și-au recunoscut vina, comunicând forțelor de ordine că fiind jucători pe o perioadă îndelungată la cazinoul dat li-a fost interzis accesul în calitate de clienți, din acest motiv  au recurs la acest gest.

Indivizii anterior au fost judecați pentru omor, furturi și escrocherie.

În baza celor stabilite, organizatorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar complicele acestuia se cercetează în stare de libertate.

Ei riscă amendă în mărime de 52 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: