image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

VIDEO: La brutăriile din Chișinău a început pregătirea cozonacilor

La brutăriile din Chișinău pregătirea cozonacilor este în toi. Brutarii lucrează de zor pentru ca să asigure o cantitate suficientă. Echipa noastră de filmare a vizitat cea mai mare fabrică de panificație din capitală, pentru a vedea cum decurge procesul.

Muncitorii se ocupă de coacerea cozonacilor și ziua, și noaptea, iar o bună parte din produse a ajuns deja pe rafturile magazinelor.

SVETLANA CARAMAN, tehnolog principal: "În zilele acestea fierbinți, noi, colectivul întreg, suntem în cele mai mari turații, pentru a pregăti cea mai sfântă și scumpă producție a anului. Am început procesul tehnologic deja. Suntem pregătiți și cu materia primă, și cu sufletul, și cu inima pe care vrem să o punem, pentru ca să o aibă fiecare cetățean pe masa sărbătorilor de Paști."
VICTORIA CHIRINCIUC, inginer-tehnolog al întreprinderii: "Avem în jur de 35 de produse. Producem checuri, cozonaci, rulade cu diferite umpluturi după metodele tradiționale. Anul acesta lansăm un produs nou. Un chec panettone cu umplutură, cu cremă de alune. La fel, lansăm și un chec cu umplutură de portocală."

În timp ce unii cozonaci sunt frământați, asezonați sau ambalați, alții sunt aranjați în depozit pentru a fi distribuiți în magazine. Reprezentanții întreprinderii spun că planifică să coacă în această perioadă aproape două sute de tone de produse pascale.

MARCELA MOVILĂ, specialist marketing și relații publice a întreprinderii: "Întreprinderea a dat start pregătirilor de Paști la finele lunii martie. Am debutat cu produse care au un termen de valabilitate mai îndelungat, de 30-90 de zile, cum sunt panettone și figurine dulci destinate copiilor. Unele produse destinate sărbătorilor de Paști au ajuns pe rafturile magazinelor în preajma Paștelui catolic, iar pe măsură ce ne îndreptăm spre Paștele creștin-ortodox, vom suplini tot asortimentul."

În acest an, creștinii ortodocși vor sărbători Paștele pe 5 mai, iar Paștele catolic a fost pe 31 martie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: