image
Sursa foto: jurnal.md

Șefa căminului unui liceu din capitală va fi judecată pentru abuz de serviciu

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au deferit justiției, cauza penală în privința şefei căminului unui liceu-internat din municipiul Chişinău, aceasta fiind învinuită de abuz de serviciu.

Potrivit procurorilor, femeia, folosindu-se de situaţia de serviciu din interes material, în perioada 2003-2017 , a angajat o persoană aflată peste hotarele țării, în lipsa acordului acesteia, în mai multe funcţii în cadrul căminului pe care îl administra, în baza cererilor scrise şi semnate din numele persoanei respective, de către inculpată.

În continuare, angajata fictivă a fost inclusă în tabelele de evidenţă a timpului de lucru, salariul acesteia fiind calculat şi ridicat de către șefa căminului, care deţinea cartela bancară a acesteia.

Prin acțiunile sale, învinuita a cauzat un prejudiciu considerabil bugetului liceului-internat căreia îi aparținea căminul, în sumă totală de 418.460 de lei.

Menționăm că, inculpata și-a recunoscut integral vina în comiterea infracțiunii și a reparat benevol prejudiciul cauzat. Aceasta riscă închisoare de la 2 la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: