image
Sursa foto: activenews.ro

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de șefa DNA: Kovesi poate fi revocată

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea Guvernului privind decizia de nerevocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către președintele Klaus Iohannis.

„Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit revocată de președinte”, a spus Valer Dorneanu, preşedinte al Curţii Constituţionale a României.

Astfel, judecătorii CCR au stabilit, în dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict între puteri, că preşedintele urmează să emită decretul de revocare a şefei DNA.

Potrivit acestora, calea de urmat pentru ieşirea din conflict este emiterea decretului de către Klaus Iohannis.

Mai devreme, șeful statului român a declarat că „indiferent ce va decide Curtea, voi aștepta motivarea, voi citi și voi acționa în consecință”.

În februarie, ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat declanşarea procedurilor de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, prezentând un raport de 36 de pagini cu 20 de puncte care prezintă 20 de "categorii de acte şi fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care Toader i le impută şefei DNA.

În aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, spunând că motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: