image
Sursa foto: Profimedia

Minunea continuă: Leverkusen a ajuns la doar 3 meciuri de un record absolut în istoria fotbalului!

Bayer Leverkusen a învins-o pe teren propriu pe Fortuna Dusseldorf, scor 4-0, în semifinalele Cupei Germaniei.

"Farmaciștii" au început meciul cum nu se putea mai bine și au deschis scorul în minutul 7, apoi au urmat goluri în minutele 20, 36 și 60. În urma acestei victorii convingătoare, trupa lui Xabi Alonso s-a apropiat și mai mult de un record absolut în fotbal.

Concret, liderul din campionatul Germaniei a ajuns la 40 de meciuri consecutive fără eșec (35 de victorii și 5 remize). De altfel, Leverkusen e singura echipă europeană neînvinsă în acest sezon.

Nemții au depășit recent performanța lui AC Milan din sezonul 2004/2005, când italienii legau 38 de meciuri fără eșec în toate competițiile. Recordul absolut e deținut de Juventus, cu 42 de partide în sezonul 2011/2012.

Următoarele trei meciuri ale lui Bayer Leverkusen sunt cu Union Berlin (campionat), West Ham (sferturi Europa League) și Werder Bremen (campionat).

Prima finalistă a Cupei Germaniei s-a decis cu o zi înainte de victoria lui Leverkusen. Cealaltă semifinală s-a jucat între Saarbrucken și Kaiserslautern, iar echipa din urmă a câștigat cu 2-0.

Deși joacă în liga a treia, Saarbrucken a eliminat în parcursul său nume precum Bayern, Borussia Monchengladbach sau Eintracht Frankfurt. De partea cealaltă, Kaiserslautern joacă în liga a doua.

Marea finală a Cupei Germaniei este programată pe 25 mai, de la ora 21:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: