image
Sursa foto: jurnal.md

După intervenția noului primar ales, Andrei Năstase, lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus au fost sistate

După două zile de protest, lucrările de demolare a clădirii cinematografului Gaudeamus au fost sistate. În urma solicitării lui Andrei Năstase, în această dimineață viceprimarul Nistor Grozavu o emis o dispoziție în acest sens.

„Decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău”, se arată într-un comunicat de pe site-ul primăriei capitalei.

Anterior, Direcția relații publice a Primăriei Chișinău a publicat un comunicat de presă prin care anunța că „lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat” conform unei autorizaţiei de desfiinţare din 22 martie 2018.

„Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal”, se spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: