image
Sursa foto: mos.ru

Atacul de la Moscova: În Rusia a fost declarată zi doliu pentru duminică; Bilanțul celor uciși a ajuns la 143

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu naţional pentru duminică, în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, şi a promis că vinovaţii vor fi cu toţii „pedepsiţi”.

Ultimele cifre arată că cel puţin 143 de persoane au murit în urma atacului.

„Transmit cele mai profunde condoleanţe celor care i-au pierdut pe cei dragi (...) Declar 24 martie zi de doliu naţional", a spus sâmbătă şeful statului rus, în prima sa alocuţiune televizată după atacul care a făcut cel puţin 143 morţi.

El a mai afirmat toţi atacatorii au fost găsiţi şi arestaţi. Potrivit lui Putin, toţi cei care au comis şi comandat atacul vor fi "pedepsiţi".

Vladimir Putin a dat asigurări că „toţi cei patru autori" ai atacului în care au fost ucise vineri cel puţin 143 persoane, la periferia Moscovei, au fost arestaţi în timp ce "se îndreptau spre Ucraina".

„Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa", a afirmat Putin, dând asigurări că „cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi" şi că „nu vor avea un destin de invidiat".

Kievul a negat orice legătură cu atacul de la Moscova.

„Ne-am aşteptat ca versiunea oficialilor ruşi să fie pista ucraineană. Declaraţiile serviciilor speciale ruse cu privire la Ucraina sunt absolut de neconceput şi absurde. Ucraina nu are nicio legătură cu incidentul", a scris consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pe reţeaua de socializare X.

Precizăm că atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: