image
Sursa foto: Jurnal.md

Audieri în Parlament privind poluarea aerului în Chișinău și agravarea situației ecologice a râului Bâc

Comisia mediu și dezvoltare regională va organiza audieri publice privind elucidarea complexă a circumstanțelor ce au influențat poluarea aerului în municipiul Chișinău și localitățile adiacente, precum și agravarea situației ecologice a râului Bâc.

La ședință se invită conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Academiei de Științe a Moldovei, primarul general interimar al mun. Chișinău, directorul general al Întreprinderii SA ”Apă-Canal Chișinău”, șef al Stației de Epurare a Apelor Uzate din mun. Chișinău, precum și membrii organizațiilor de mediu interesați de subiect.

Audierile publice se vor desfășura miercuri, 18 septembrie, ora 10:00, în incinta clădirii Parlamentului.

Amintim că situația mirosului neplăcut din capitală a fost discutată și la Guvern. Directorul întreprinderii Apă-Canal, Valeriu Meșca, a declarat ă mirosul urât are două cauze. Prima ar fi nămolul, care se acumulează la stația de epurare, iar a doua ar fi deșeurile lichide de la fabrici și spălătorii, care se scurg în sistemul de canalizare. „Și bacteriile, care fermentează deșeurile lichide, se pare că aproape au pierit în totalitate”, a declarat Meșca în cadrul ședinței Guvernului.

Anterior, Apă-Canal a anunțat că de vină ar fi unii antreprenori, care admit deversarea a apelor uzate cu concentrații maxim-admisibile. Săptămâna trecută, la sediile unor întreprinderi au fost făcute controale inopinate. Pentru a cerceta cauzele poluării râului Bâc a fost format un grup de anchetă, care include procurori și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: