image
Sursa foto: cna.md

Ar fi deghizat proveniența a 13 milioane de lei: Un cuplu din capitală s-a trezit cu mascații la ușă

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și ai Direcției investigare infracțiuni spălarea banilor și finanțarea terorismului din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP au efectuat, astăzi, 14 percheziții într-un dosar de spălare de bani. Un cuplu din capitală este cercetat de CNA pentru deghizarea provenienței a 13 milioane de lei.

„Potrivit faptelor investigate, doi soți, originari din mun. Chișinău, urmărind scopul utilizării unor bunuri, despre care se cunoștea că au fost dobândite pe cale infracțională, în perioada anilor 2012-2022, au întreprins acțiuni în vederea deghizării originii a circa 13 milioane de lei. Astfel, proveniența banilor a fost camuflată prin investirea acestora în achiziționarea mai multor bunuri mobile și imobile”, se arată într-un comunicat al CNA.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate documente relevante pentru investigarea cazului și dispozitive electronice de stocare a informației. Oamenii legii le vor examina și aprecia ca probe importante pentru cauza penală.

În prezent, ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Acțiunile în prezenta cauză se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.

NOTĂ: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: