image
Sursa foto: jurnal.md

Parlamentul, apel către structurile de forță să NU execute ordinile uzurpatorilor; Guvernul PD, declarat ÎN AFARA LEGII

UPDATE 10.52 // Parlamentul a decis, cu unanimitate de voturi, să declare în afara legii Guvernul precedent și a sesizat comunitatea internațională cu privire la situația din Republica Moldova.

„Parlamentul RM constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernarea antipopulară care a pierdut încrederea, atât din partea cetățenilor RM, cât și din partea comunității internaționale. Și în loc să cedeze pașnic puterea a decis să meargă pe calea destabilizării și escaladării violențelor”, se spune în declarație.

Deputații au făcut un apel către angajații instituțiilor de stat și structurilor de forță, cu îndemnul de a nu executa instrucțiunile ilegale și ordinile uzurpatorului, să treacă de partea poporului și a puterii legitime: Parlamentul, Președintele și Guvernul.

Totodată, Parlamentul i-a cerut PD-ului „să îndepărteze mercenarii din instituțiile de stat”.

„Solicităm tuturor cetățenilor să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente violente și ilegale organizate de Plahotniuc. Contăm pe înțelepciunea celor vizați că nu vor aduce țara în abisul contruntării civile”, se mai spune în declarația deputaților.

_____

Fracțiunile Blocului ACUM Platforma DA și PAS și cea a PSRM se întrunesc într-o nouă ședința, la Parlament.

Deputații ACUM și PSRM s-au întrunit de la ora 9:00 în ședințele comisiilor și a biroului permanent, iar în scurt timp urmează să înceapă ședința Parlamentului.

Ședința de azi vine în continuarea ședinței de ieri, în cadrul căreia a fost aleasă conducerea Parlamentului, a fost învestit Guvernul, a fost votată demiterea șefilor SIS și CNA, a fost aprobată Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova.

Vedeți aici pe larg șirul evenimentelor de ieri, din Parlament.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: