image
Sursa foto: thelocal.de

Operațiune spectaculoasă: Poliţia din Germania a confiscat 120 super-bolizi de lux // VIDEO

Poliţia din Germania a confiscat 120 de maşini sport care participau în ceea ce autorităţile suspectează că ar fi fost o cursă ilegală în Europa. Maşini marca Porsche, Lamborghini, Audi au fost oprite pe autostrada A20 în nord-estul Germaniei, pe o porţiune de drum care nu avea limite de viteză

Mai mulţi şoferi îngrijoraţi au anunţat autorităţile după ce unele din maşini ar fi mers cu 250 km/h. Majoritatea maşinilor aveau numere înregistrate în Norvegia şi aveau lipte afişe cu numele evenimentului pe ele – Eurorally.

Conform site-ului Eurorally, taxa de participare la eveniment este 799 de euro iar evenimentul este împărţit în patru faze, începând din Oslo şi oprindu-se la Praga. A doua fază, de joi, a avut loc între Kiel în Germania şi Szczecin în Polonia. Potrivit site-ului, Eurorally nu este „o competiţie” ci doar „vacanţă pentru pasionaţii de automobile”.

„Dorim să vă oferim o experienţă unică a unei vacanţe care constă în evenimente care au loc în mai multe ţări de pe traseu. Vor fi petreceri la fiecare destinaţie iar destinaţia finală de la Prega va găzdui o petrecere de rămas bun iar participanţii vor primi premii pentru diverse categorii”, se arată pe site.

Un purtător de cuvânt al poliţiei federale din Germania a declarat pentru Bild că autorităţile investighează dacă evenimentul ar putea fi catalogat ca o cursă ilegală, scrie News.ro.

Poliţia a instalat puncte de control pe traseu şi a patrulat zona cu elicoptere.

În această săptămână, poliţia a oprit alte două evenimente suspectate că ar fi fost curse ilegale în oraşele germane Duisburg şi Krefeld.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: