image
Sursa foto: Captură // youtube.com/@JurnalTV

VIDEO / Țurcan s-a dat de gol în direct la TV; „Scenariul Adunării Generale a Judecătorilor din aprilie este deja pregătit”

L-a luat gura pe dinainte. Judecătorul Anatolie Țurcan a dat în vileag un plan secret, în direct la Jurnal TV, deși nu trebuia să o facă. Acesta a recunoscut că scenariul Adunării Generale a Judecătorilor, care va avea loc în aprilie curent, este deja bine pus la punct.

„Eu nu sunt Nostradamus, dar vă zic ce va fi pe 28 aprilie. Ei (n.r: judecătorii) se vor întruni, dar nu vor alege candidații CSM, probabil că va fi cvorum, dar ei nu-i vor alege. Ei investighează niște date, pe cel puțin doi candidați și, chiar dacă vor fi gata, vor prezenta informația și ea va stârni un scandal”, a spus Stamate.

„Până la data de 28 aprilie va fi informația despre cei doi candidați și pe 28 ei nici nu vor veni la Adunarea Judecătorilor. De rușine nu vor veni. Așa schelete mari au în dulapuri”, a declarat Țurcan.

„Domnul Țurcan se developează și developează, de fapt, scenariul pentru 28 aprilie”, a continuat Stamate, amuzată de cele spuse de Țurcan.

Totodată, șefa Comisiei Juridice a Parlamentului a mai declarat că și Adunarea Judecătorilor din 17 martie a fost concertată cap coadă: se știa din start cine va fi președintele adunării, cine va ține discursuri de 30 și 40 de minute”.

„Chiar Gheorghe Balan (n.r.: magistrat) mi-a spus că trebuie să vă propun pe dumneavoastră (n.r.: pe el, Anatolie Țurcan) să fiți președinte al Adunării Generale a Judecătorilor. M-a preîntâmpinat că o să înainteze candidatura mea”, a spus Țurcan.

Scenariul Adunării Judecătorilor care va avea loc pe 28 aprilie este deja scris, a dedus Stamate din declarațiile lui Țurcan.

„Înțelegem că acel „război” împotriva celor doi candidați CSM va fi declanșat cu puțin timp înainte”, a spus Călugăreanu.

„De ce dați interpretare? Treaba mea ce am spus. Nu interpretați cuvintele mele”, a răspuns înfocat Țurcan.

„V-ați dat seama că ați deconspirat un plan pe care nu ar fi trebuit să-l deconspirați”, i-a spus amuzat Călugăreanu.

„Pe 28 aprilie, când o să vă adunați, va veni cineva și va spune că iată ce s-a descoperit despre cei doi candidați la CSM și nu veți avea pe cine vota și, respectiv, nu veți vota, da, corect, așa se va întâmpla?, l-a întrebat apoi Călugăreanu.

„Am fost preîntâmpinat că vor apărea astfel de materiale”, a răspuns Țurcan.

Totodată, la finalul emisiunii, judecătorul Anatolie Țurcan a mai făcut o declarație șocantă. Mai exact, că la Curtea Supremă de Justiție se pregătește admiterea în concurs a judecătorilor care n-au trecut Pre-Vettingul.

Jurnal.md amintește că pe 17 martie s-a desfășurat, pentru prima dată în ultimii patru ani, Adunarea Generală a Judecătorilor din Republica Moldova. Ședința a fost însă pusă pe pauză.

Aceasta va fi reluată pe 28 aprilie, când se va discuta despre alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să numească patru membri din cei cinci candidați selectați de Comisia Pre-Vetting.

La o zi distanță, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu o reacție, subliniind că amânarea alegerilor membrilor din CSM confirmă că se dorește în continuare ca țara să aibă o justiție defectuoasă, iar într-o asemenea situație, este nevoie de „soluții dure”.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: