image
Sursa foto: Privesc.eu

Coaliție cu PD, dialog cu ACUM privind agenda antioligarhică sau alegeri anticipate: PSRM a anunțat când va lua o decizie

Comitetul Executiv Politic al PSRM a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

Socialiștii au trei opțiuni: să facă o coaliție cu PD, să accepte invitația la dialog lansată de blocul ACUM privind agenda antioligarhică sau să pledeze pentru alegeri anticipate.

„Comitetul Executiv Politic a examinat și a luat act de toate evenimentele care au avut loc până în prezent, în special, invitația din partea PSRM și refuzul formațiunilor constituente ale blocului ACUM de participare la dialog privind depășirea crizei politice, consultările forțelor politice cu Președintele Republicii Moldova atât în mod separat, cât și în format larg”, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

În același timp, Comitetul Executiv Politic al PSRM „a reiterat necesitatea identificării unei soluții pentru guvernarea Republicii Moldova în interesul statului și cetățenilor săi” și că „acest deziderat nu poate fi realizat cu orice preț politic pentru formațiune și contrar obiectivelor de bază ale PSRM”.

„Partidul Socialiștilor reiterează faptul că își propune drept prioritate anume agenda următoarei guvernări, ce concret urmează a fi realizat pentru oameni în domeniul social și economic, care acțiuni se impun pentru lupta anti-corupție, ce trebuie de făcut pentru a consolida instituțiile statului și doar după aceasta - structura și forma guvernării, care la fel sînt foarte importante. În cazul în care nu se va putea avansa pe marginea acestor subiecte în viitorul apropiat, PSRM nu vede altă soluție decît organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”, se mai spune în declarația PSRM.

Blocul ACUM și-a reiterat invitația la dialog privind dezoligarhizarea țării, adresată deputaților liberi și în special fracțiunii PSRM. Asta după ce ieri, niciun deputat socialist nu a venit la discuțiile publice organizate de Platforma DA și PAS.

În același timp, după consultările comune de ieri, dintre liderii PSRM și PD inițiate de Igor Dodon, conducerile formațiunilor au ieșit cu mesaje trase la indigo: există unele divergențe de ordin politic, dar există viziuni asemănătoare și comune pe subiecte sociale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: