image
Sursa foto: baroul-braila.ro

Un medic de la Institutul Oncologic, trimis în judecată pentru mită

Un medic urolog – oncolog din cadrul Instituţiei medico-sanitare publice „Institutul Oncologic din Republica Moldova” va compărea pe banca acuzaţilor.

„În ianuarie curent, medicul ar fi pretins, prin intimidare, de la un bolnav internat în respectiva instituţie medicală 7000 de lei pentru a-l interna şi a-i asigura o intervenţie chirurgicală urgentă. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operaţie, dar şi pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea lui până la însănătoşire”, se arată într-un comunicat.

Pentru că nu ar fi avut toţi banii, pacientul i-a transmis banii medicului în două tranşe, suma de 4000 de lei, doctorul atenţionându-l că doar după achitarea sumei integrale va prescrie tratamentul şi va monitoriza starea de sănătăte.

Amintim că acesta a fost reţinut pe 13 februarie curent, în biroul său de serviciu, imediat după primirea celei de-a doua tranşe de bani. 

Medicul a fost suspendat funcţie. Ulterior, acesta a contestat în instanţă ordinul prin care a fost suspendat, magistraţii restabilindu-l în funcţie.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu amendă de cel mult 37 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 de ore la 180 de ore.

De asemenea, acesta va fi obligat să recupereze cheltuieli judiciare în sumă de 5216 de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: