image
Sursa foto: GettyImages

Incendiu uriaș după atacul cu drone asupra celei mai mari instalații de procesare a petrolului din lume

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită sunt afectate de incendii masive în urma unor atacuri cu drone produse ieri. Atacurile au fost revendicate de Insurgenţii huthi din Yemen.

ncendiile afectează instalaţiile petroliere Abqaiq – cea mai mare instalație de procesare a petrolului din lume - şi Khurais, deţinute de compania de stat saudită Aramco, relatează digi24.ro.

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi susţinuţi de Iran a declarat că în atacurile care au provocat incendii la două rafinării din Arabia Saudită au fost utilizate zece drone.

Operaţiunile contra obiectivelor saudite vor fi intensificate „atât timp cât agresiunile continuă”, a avertizat purtătorul de cuvânt al insurgenţilor huthi.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită efectuează raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi, în Yemen.

Pe de altă parte, Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a anunțat că ţara sa are „voinţa şi capacitatea” de a riposta la atacul cu drone lansat de rebelii yemeniţi, relatează Agerpres.

„Regatul are voinţa şi capacitatea de a face faţă şi a răspunde la această agresiune teroristă”, a spus prinţul Mohammad bin Salman în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele american, Donald Trump.

Rebelii houthi au revendicat cele două atacuri precedente, în mai şi august, asupra instalaţiilor Aramco în regatul saudit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: