image
Sursa foto: Getty Images

Anticorpi dezvoltaţi în SUA care au protejat maimuţele de HIV simian, promiţători pentru un potenţial vaccin uman

Trei anticorpi diferiţi împotriva virusului imunodeficienţei umane (HIV) au protejat fiecare, în mod independent, exemplare de maimuţă de contractarea virusului HIV simian (SHIV) în cadrul unui studiu de verificare a conceptului controlat cu placebo, conform Institutului Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite, transmit Xinhua și Agerpres

Studiul a avut drept scop să ofere informaţii pentru dezvoltarea unui vaccin preventiv împotriva HIV destinat oamenilor.

Cei trei anticorpi - un anticorp uman de neutralizare generală şi doi anticorpi izolaţi de la maimuţe vaccinate anterior - au ţintit peptida de fuziune, un loc de pe o proteină de suprafaţă a HIV care ajută virusul să fuzioneze şi să pătrundă în celule, potrivit studiului publicat miercuri în jurnalul ştiinţific Science Translational Medicine.

Echipa de cercetători de la NIH a izolat un anticorp uman direcţionat spre peptida de fuziune, numit VRC34.01, de la o persoană cu HIV care a donat mostre de sânge pentru cercetare.

De asemenea, cercetătorii au izolat doi anticorpi de la macaci rhesus.

Demonstrarea faptului că aceşti anticorpi au protejat animalele ar putea valida peptida de fuziune drept ţintă pentru conceperea de vaccinuri umane, potrivit NIH.

Citeşte mai mult despre

HIV

Noutăţile partenerilor

comentarii: