image
Sursa foto: Profimedia

Rușii susțin că ucrainenii au atacat Crimeea cu 38 de drone și că le-au distrus; Explozii puternice în portul Feodosia

Ucraina a lansat 38 de drone asupra Peninsulei Crimeea duminică dimineaţă, a transmis Ministerul rus al Apărării, care a anunțat că toate au fost distruse. Pe reţelele sociale din Ucraina şi Rusia au apărut relatări privind explozii puternice în portul Feodosia, potrivit Reuters, preluat de Digi24.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat dacă sunt pagube sau victime, în declaraţia sa de pe Telegram.

Traficul rutier în apropiere de Feodosia a fost restricţionat, au anunţat anterior oficiali instalaţi de ruşi în Crimeea. Circulaţia pe podul care face legătura între Peninsula Crimeea şi Rusia continentală a fost întreruptă pentru câteva ore, fiind reluat în jurul orei 01.40 GMT, au afirmat, pe Telegram, oficialii instalaţi de ruşi în Crimeea.

Reţelele sociale ruseşti şi ucrainene au citat locuitori din Feodosia care au relatat că explozii puternice au fost auzite în zona portului maritim şi la un depozit de petrol, duminică, la ora locala 2 a. m. (sâmbătă, la ora 23.00 GMT). Reuters nu a putut verifica în mod independent relatările privind exploziile. Nici oficialii ucraineni nu au comentat situația.

Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina într-o mişcare condamnată de aliaţii Kievului în 2014, şi Marea Neagră au devenit un teatru crucial în războiul de doi ani. Atacurile sporite ale Ucraine cu drone aeriene şi maritime asupra unor ţinte militare ruseşti au avariat sau au distrus nave şi şantiere navale din portul Sevastopol, atingând şi alte ţinte. Moscova îşi foloseşte flota din Marea Neagră pentru a lansa atacuri de la distanţă în Ucrina.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că trupele sale au reuşit să diminueze puterea militară a Moscovei în Marea Neagră, ceea ce, spune el, cu un sprijin mai mare din partea aliaţilor Kievului ar putea duce la o victorie a ţării sale asupra Rusiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: