image
Sursa foto: newsone.ua

Alegeri prezidențiale în Ucraina, primele rezultate exit-poll: Zelenski câștigă detașat, cu peste 70%, în fața lui Poroșenko

Vladimir Zelenski a câștigat detașat alegerile din Ucraina, arată rezultatele a două exit-poll-uri.

Potrivit acestora, Zelenski a obținut peste 73 la sută din voturile alegătorilor, devansându-l dramatic pe actualul președinte, Petro Poroșenko. Pentru acesta și-ar fi dat votul în jur de 25 la sută dintre alegători.

În total, au fost realizate două exit-poll-uri, iar rezultatele sunt practic aceleași - Zelenschi 72%-73%, iar Poroșenko 25-27%.

Odată cu anunțarea rezultatelor, Petro Poroșenko și-a recunoscut înfrângerea și a declarat că e gata să-l felicite pe Zelenski, transmite Unian.

Totodată, Zelenski a mulțumit echipei sale, prima declarație publică fiind: „Am făcut asta împreună!”.

ZPZP

Alegerile prezidențiale din Ucraina în acest an au fost văzute extrem de imprevizibile, cu un actor fără experiență politică în fruntea sondajelor într-o țară care se confruntă cu un război.

Vladimir Zelenski, în vârstă de 41 de ani, și a cărui singură experiență de guvernare se rezumă la a interpreta rolul unui profesor de istorie devenit subit președinte într-un serial de televiziune, a promis că dacă va fi ales va aduce reforme anticorupție și va revitaliza discuțiile de pace privind soarta estului Ucrainei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: