image
Sursa foto: Privesc.eu

Alexandru Slusari: Zoinițele lui Plahotniuc nu obosesc să ne pună etichete în ajunul protestului din 26 august

Vicepreședintele Platforme DA, Alexandru Slusari, califică drept inepții informațiile tirajate la holdingul lui Plahotniuc despre o pretinsă legătură a reprezentanților formațiunii cu serviciile speciale rusești.

„Zoinițele lui Plahotniuc, în ajunul evenimentului din 26 august, nu obosesc să ne pună etichete privind legăturile cu serviciile speciale din Federația Rusă, cu mafia rusească, cu regimul separatist etc. Nu vreau să comentezi aceste inepții, lipsite de orice probă. Sau sunt de acord să întru în polemică, după ce lingăii experimentați vor adresa în mod public stăpânului lor, cetățeanului rus cu actele pregătite la Tiraspol, următoarele întrebări”, a menționat Alexandru Slusari.

1. Ce a căutat șeful administrației președintelui rus Narîșchin în decembrie 2010, la hotelul Nobil, și la invitația cui a venit acesta?

2. Cine a fost la guvernare în Moldova în timpul când s-a produs spălarea uriașă a peste 30 mlrd. dolari ale mafiei rusești (schema deconspirată de Andrei Năstase) și devalizarea sistemului bancar în suma egală cu 13% din PIB? Cine OFICIAL a controlat atunci Procuratura și CNA?

3. Ce a discutat Plahotniuc - Ulinici, în lui vara 2014, la hotelul Codru, cu Șor, Leancă și Filat referitor la situația în sistemul bancar și de ce ministrul economiei Candu nu a cerut instaurarea în cele trei bănci a unei administrații de stat, care ar fi în stare să prevină furturi imense din noiembrie 2014? Vă amintesc că informația despre ședința respectivă se conține în autodenunțul lui Șor.

4. Ce au discutat actualul vicepreședinte PD Serghei Iaralov și deputatul PD Vladimir Andronachi la multiplele întâlniri de afaceri cu Veaceaslav Platon? Din mai multe înregistrări audio și video noi am aflat câte ceva și am reținut cât de prietenoase sunt relațiile reprezentanților lui Plahotniuc cu raiderul nr. 1 din CSI, însă vrem descifrarea detaliată.

5. De ce în perioada când ministerul Economiei a fost controlat de PD, Moldova a procurat doi ani energia electrică de la o compania-fantomă Energocapital cu doi angajați și acționarii din offshoruri, pe contul căreia cetățenii din partea dreaptă a Nistrului au achitat nejustificat sute milioane de dolari?

6. De ce fostul lider al așa zisei Transnistrii și-a găsit azil politic și protecția la Chișinău?

7. De ce anul trecut, când regiunea separatistă era la un pas de faliment, Ministerul Economiei brusc a schimbat decizia privind procurarea energiei electrice din Ucraina și a hotărât în mod absolut netransparent să achiziționeze energia în proporția de 70% de la Termocentrală Cuciurgan?

„Am mai multe întrebări, dar deocamdată mă opresc la subiecte, care sunt cunoscute publicului larg. Mă bucur că marea majoritatea cetățenilor deja au înțeles că ideologia acestui regim este "Hoțul strigă "prinde hoțul"!”, a conchis Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: