image
Sursa foto: gov.md

Maia Sandu: Schemele de îmbogățire a celor din anturajul lui Plahotniuc sunt imense și peste tot; E vorba de miliarde furate

Schemele de îmbogățire ilicită a persoanelor din anturajul fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc, sunt imense și în diverse domenii, afirmă premierul Maia Sandu. Este vorba de domeniul energetic, agricultură, medicamente, alimentația copiilor în școli și grădinițe, administarea proprietății de stat, transport, aviație, etc.

„Mesajul meu principal este că aceste scheme vor fi oprite”, a declarat Maia Sandu la ședința Guvernului de astăzi.

„Instituțiile statului au funcționat în ultimii ani nu în interesul oamenilor, ci pentru a inventa și pune în aplicare tot felul de scheme de îmbogățire ilicită a unor personaje, în mare parte din apropierea lui Plahotniuc. Știam cu toții că aceste scheme există, surprinde numărul lor. Probabil când vom avea toate investigațiile finalizate, ne va surprinde și dimensiunea acestor scheme”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit premierului, prin aceste scheme au fost furate miliarde de lei, bani care ar fi putut ajunge în bugetul de stat.

„Miliarde care nu ne ajung la buget pentru a crește salarii și pensii, pentru a investi în proiecte de infrastructură, pentru a asigura servicii sociale, bani de care avem mare nevoie și care trebuie salvați”, a adăugat Maia Sandu.

„Mesajul meu principal este că aceste scheme vor fi oprite. Știu că în trecut a existat practica că unele scheme au fost preluate. De acum încolo nu va fi așa. Toate aceste scheme vor fi oprite”, a mai spus șefa Guvernului.

Premierul s-a referit și la soarta funcționarilor implicați în aceste scheme.

„Unii au fost demiși, alții și-au dat demisia. Sunt întrebări în societate de ce îi lăsăm să plece. Acești oameni trebuie să ajungă la închisoare, vom face tot ce poate să facă Guvernul ca organele de drept să poate să-și facă treaba, pentru că nu Guvernul deschide dosare penale și merge în instanță. La moment, Guvernul e ocupat pentru oprirea acestor scheme de corupție. Vrem să ne asigurăm că acești bani nu sunt furați în continuare”, a mai spus Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: