image
Sursa foto: calm.md

Igor Munteanu, despre AIC: Dacă își imaginează cineva că poate sabota o comisie parlamentară de anchetă, se înșeală amarnic

Președintele Comisiei de anchetă privind privatizările, Igor Munteanu, anunță că va susține mâine o conferință de presă cu privire la contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, precum și căile de recuperare a bunului concesionat.

„Dacă-și imaginează cineva că poate sabota o comisie parlamentară de anchetă se înșeală amarnic, dar vă asigur că va fi de pomină. Aveți puțină răbdare”, a comentat Munteanu.

Reacția prședintelui comisiei de anchetă vine după ce NR Investments Ltd, firma offshore din Guencey, deţinută de baronul britanic Nathaniel Rothschild, a anunțat finalizarea tranzacției de cumpărare a 95 la sută din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că Guvernul a fost informat post-factum despre semnarea contractului de procurare a 95% din acțiunile Avia Invest SRL de către NR Investments Ltd. și doar după ce acest lucru a fost anunțat public.

Totodată, Guvernul precizează că va continua să colaboreze cu instituțiile de drept pentru a rezilia contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Precizăm că, anterior, Comisia de anchetă a depus o plângere penală la CNA și Procuratura Generală prin care cere anchetarea acțiunilor și inacțiunilor unor funcționari publici și a altor persoane privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. În sesizare, comisia a solicitat emiterea ordonanțelor privind luarea unor măsuri de asigurare pentru ca contractul de concesionare a AIC să nu migreze de la o companie la alta.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: