image
Sursa foto: poză simbol

Jafuri ca în filme în Bulgaria: Doi tineri din RM au furat peste 100 de mii de euro din două bancomate

Doi tineri din Republica Moldova au comis jafuri ca în filmele de acţiune în două oraşe din Bulgaria. Aceştia au aruncat în aer două bancomate şi au furat 215 mii de leva bulgăreşti, echivalentul a 110 mii de euro. Unul dintre ei a fost identificat şi reţinut pentru 72 de ore, iar altul a reuşit să fugă.

Cei doi moldoveni, unul 22 și altul de 23 de ani, au spart două bancomate în oraşul Plovdiv și într-o suburbie a capitalei Sofia. Doar în jaful din Plovdiv cei doi au reuşit să sustragă 215 mii de leva, echivalentul a peste două milioane de lei. 80 de mii de leva au fost recuperate.

O parte din bani a fost afectată de explozie, iar restul sumei aşa şi n-a fost găsită. Hoţii au folosit o metodă netradițională de a arunca în aer ATM-urile - cu ajutorul unor butelii cu gaz lichefiat.

Poliţiştii bulgari notează că această abordare este una foarte riscantă - spărgătorii puteau să moară. Cei doi şi-au ales drept ţintă bancomatele care avea acces rapid spre principalele drumuri și autostrăzi.

Moldovenii acționau conspirativ, folosind o mașină cu numere furate, după care se făceau nevăzuţi. Într-un final, aceştia au fost identificaţi în oraşul Burgas, datorită camerelor de supraveghere.

Tânărul de 22 de ani a fost reţinut la o spălătorie auto, iar celălalt a părăsit ţara înainte de a fi anunțat în căutare. Cei doi se aflau în Bulgaria din 17 iunie şi până a se apuca de furat au stat în mai multe oraşe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: