image
Sursa foto: jurnal.md

VOT în prima lectură: Facilitățile pentru agenții economici care activează în regim duty free, ANULATE din 1 august

Proiectul de lege care anulează facilitățile fiscale și vamale pentru agenții economici care activează în regim duty free a fost votat de Parlament în prima lectură. Noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 1 august.

Inițiativa legislativă este propusă de un grup de deputați ai Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Potrivit autorilor, scopul proiectului este asigurarea unei echități fiscale pentru cotribuabili și diminuarea pierderilor bugetare din neîncasarea impozitelor și taxelor la buget.

„Se constată că aceleași mărfuri fiind comercializate în regimuri diferite creează o concurență neloială prin scutirea de acciză și TVA”, argumentează autorii proiectului.

În opinia deputatului PAS, Lilian Carp, a amintit că, în denunțul său împotriva lui Vladimir Filat, Ilan Șor a pomenit de anumite beneficii în ceea ce privește magazinele duty free.

„De ce atunci când nu exista abuzul pozitiv al Guvernului s-au aprobat modificări legislativ. Pavel Filip conștientiza că acestea nu sunt în conformitate cu legea. Cineva răspunde penal doar pentru intenția să facă anumite modificări. Dar pentru alții s-a mers și s-au făcut aceste modificări”, a comentat Lilian Carp.

Proiectul prevede și anularea scutirii de TVA și acciză pentru produsele petroliere comercializare în zona vamală de control.

După ce va fi supusă votului și în lectura a doua, noua lege ar urma să intre în vigoare din 1 august 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: